Două tabere vedem şi de-a lungul timpului. Pe de o parte mari prigonitori omorând pe creştini ca: Nero, Deciu, Diocleţian, Iulian Apostatul, împăraţii iconoclaşti sau împotrivitori cu, condeiul ca: Strauss, Renan, şi în special Feuerbach, care a deschis calea ateistă, izvor de necredinţă, pentru mulţi. Pe de altă parte vedem apostoli, mucenici, mărturisitori, pustnici care L-au urmat şi L-au propovăduit.
Amintesc pe Sfântul Simeon Noul Teolog care a cântat în imne de o excepţională frumuseţe întâlnirea sa cu Iisus, experienţa sa mistică. Mai aproape de zilele noastre cunoaştem pe Sfântul Serafim de Sarov, a cărui viaţă este un lanţ neîntrerupt de viziuni şi revelaţii dumnezeieşti. Mii şi mii de oameni mergeau zilnic la el, în pustia Sarovului, de la cei mai necăjiţi până la însuşi ţarul Rusiei.
Şi chiar la începutul secolului nostru a trăit marele propovăduitor creştin, indianul Sadu Sundar Singh. Asemenea Sfântului Apostol Pavel a prigonit de la început pe creştini; era credincios propriei sale religii hinduse, dar vedea că ea nu-i poate da nici mulţumire, nici pace lăuntrică. Atunci a hotărât să se sinucidă zicând că poate după moarte va găsi adevărata pace. Înainte de a-şi pune planul în aplicare s-a sculat noaptea şi s-a rugat cu toată puterea ca Dumnezeul cel adevărat să i se arate sau să-i dea un semn. Spre ziuă a văzut o mare lumină, parcă toată casa era în flăcări. Se aştepta să vadă o divinitate hindusă, dar, are în faţă chipul strălucitor al Domnului Iisus. Îl credea mort, dar, iată, El este viu, trăieşte. El i s-a arătat. Iisus este adevăratul Dumnezeu care îi spune: Cât Mă vei mai prigoni? Eu am venit ca să te mântuiesc. Tu te rogi ca să cunoşti calea cea adevărată. Pentru ce nu mergi pe ea? Sundar Singh a căzut la picioarele lui Iisus simţind dintr-o dată bucuria şi pacea dorită cu atâta înfocare şi care de atunci nu l-a mai părăsit. Această întâlnire l-a transformat; a devenit cel mai mare propovăduitor creştin al secolului nostru. A luptat pentru încreştinarea Indiei, a Tibetului în care era atât de greu de pătruns. El a făcut şi călătorii misionare în Europa, Africa, Australia, fiind într-o lume formal creştină cel mai autentic martor şi trăitor al lui Hristos.
(Preot Boris Răduleanu, Semnificaţia Duminicilor din Postul Mare, vol. II, Editura Bonifaciu, Bucureşti, 1996, pp. 81-82)
Categoria: Articole
Cautare:
Despre un autentic martor si traitor al lui Hristos
Vizualizari: 738
Id: 16273
Imagine:
Share:
Rugaciunea lui Iisus sfinteste locul unde esti si munca ce o faci
Daca rugaciunea e sincera, poti sa crezi ca ceea ce ceri de la Dumnezeu s-a si infaptuit
Chipuri transformate
Omul silitor...
Gandurile smerite si invinuirea de sine asigura cel mai scurt drum catre Dumnezeu
„Vesnica pomenire!”
Ce înseamnă literele IC XC / NI KA ?
Reguli pentru crestinii care merg duminica la Biserica
Cum trebuie sa se incheie fiecare rugaciune crestina?
Pietism, zelotism, intelectualism, hipercriticism
Usa pocaintei
Ce urăm de zilele sfinților?
L-am rugat pe Dumnezeu
Puterea celor 40 de liturghii si parastase
Text
-
Calendar ortodox
Cântări și pricesne
Cărți epub
Cărți epub rusă
Cărți online
Cărți pdf
Evanghelii duminicale
Articole
Rugăciuni
Slujbe și rânduieli
Versuri colinde
Viețile Sfinților
-
Predici
Părinți duhovnicești
Rugăciuni
Cântări bisericești
Slujbe
Cărți
Colinde
Radiouri online
Arhivă emisiuni radio
Video Software
Căutare avansată
webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @)
Facebook:
facebook.com/
resurseortodoxero
Youtube: youtube.com/@resurse-ortodoxe
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.