Am devenit ceea ce lumea ar numi un fanatic, un habotnic, un extremist. Toți credincioșii ortodocși adevărați sunt considerați fanatici sau habotnici. Acest “fanatism“ este justificat prin faptul că Biserica Ortodoxă este singura și adevărata Biserică a lui Iisus Hristos. Reprezintă realitatea față de care toate celelalte așa zise “biserici” sunt, în cel mai bun caz, doar niște umbre palide ale adevăratului Creștinism.
Ortodoxia este pregătirea sufletelor pentru această Împărăție, Împărăția Cerurilor. “Bisericile” schismatice, în măsură mai mare sau mai mică, au uitat acest adevăr și au făcut tot felul de pogorăminte sau compromisuri cu lumea.
Acestea sunt ultimele zile, zilele de pe urmă și domnia Antihristului se apropie. Firește, e foarte ușor să te pierzi cu firea contemplând subiectul ăsta, însă Domnul nostru ne-a spus să fim pregătiți pentru semnele sfârșitului.
Cei care nu se vor preocupa excesiv de aceste semne, nu vor face altceva decât să se lase înșelați de ele. Creștinii cu adevărat credincioși rămași în vremurile din urmă, după cum ne-a spus Hristos, vor fi foarte puțini pentru că marea majoritate a celor care își spun ei înșiși creștini îl vor primi pe Antihrist ca pe Mesia.
Ortodoxia este singura care a rămas supralumească. Scopul vieții ortodoxe (pe care cu toții suntem cumplit de departe de a-l atinge) este să trăim această viață amintindu-ne neîncetat de viața de apoi, de fapt, să întrezărim chiar și din această viață, prin Harul lui Dumnezeu, începutul acelei Vieți Veșnice.
Inima Ortodoxiei este rugăciunea și pot să spun sincer că, înainte să descopăr Ortodoxia, n-am avut nici cea mai mică idee despre ce este rugăciunea sau ce putere are. Bineînțeles, credincioșii rămân adesea reci în timpul rugăciunilor, dar am trăit momente, petrecute atât de unul singur, cât și alături de alții, de rugăciune cu adevărat fierbinte și înflăcărată, și de lacrimi sincere de căință: și am trăit și bucuria momentului în care am primit răspuns la rugăciunile mele.
Fiind astfel îmbărbătat, eu, un om slab și nevrednic, am vorbit cu îndrăzneală Domnului și Maicii Domnului, precum și Sfinților Săi. Acesta este sensul acelei “bucurii“ sau “fericiri” despre care tocmai am scris și care, pentru mine, reprezintă cea mai grăitoare dovadă a Adevărului veșnic și pur al Ortodoxiei.
Sfinții trăiesc neîncetat cu această ”fericire”. Și Ortodoxia este singura care continuă să producă până la sfârșitul veacurilor adevărați Sfinți, nu doar "oameni morali sau buni“.
Sfântul Serafim Rose
Categoria: Articole
Cautare:
Eu, un om slab și nevrednic, am vorbit cu îndrăzneală Domnului și Maicii Domnului
Vizualizari: 127
Id: 30929
Imagine:
Share:
Locul în care s-a descoperit İzvorul Tămăduirii
Mai întâi trebuie să avem pacea în noi
Aducerea la Bari a moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae
Mântuirea personală este în legătură cu aproapele de lângă noi
Pomenirea Sfântului Mucenic Hristofor - 9 mai
„Vesnica pomenire!”
Ce înseamnă literele IC XC / NI KA ?
Reguli pentru crestinii care merg duminica la Biserica
Cum trebuie sa se incheie fiecare rugaciune crestina?
Pietism, zelotism, intelectualism, hipercriticism
Usa pocaintei
Ce urăm de zilele sfinților?
L-am rugat pe Dumnezeu
Puterea celor 40 de liturghii si parastase
Text
-
Calendar ortodox
Cântări și pricesne
Cărți epub
Cărți epub rusă
Cărți online
Cărți pdf
Evanghelii duminicale
Articole
Rugăciuni
Slujbe și rânduieli
Versuri colinde
Viețile Sfinților
-
Predici
Părinți duhovnicești
Rugăciuni
Cântări bisericești
Slujbe
Cărți
Colinde
Arhivă emisiuni radio
Video Software
Căutare avansată
webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @)
Facebook:
facebook.com/
resurseortodoxero
Youtube: youtube.com/@resurse-ortodoxe
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.