Capitolul 17
SLUJBA SFINTILOR CU POLIELEU DACA SE INTAMPLA SA CADA SAMBATA
Vineri seara cantam: Fericit barbatul... prima Slava..., de la Doamne, strigat-am... Stihirile pe sase. Slava... Samoglasnica Sfantului, Si acum... a Nascatoarei Invierii, a glasului de rand.
Iar daca este un Sfant mare care are Polieleu, daca va voi cel mai mare, cantam la Vecernia cea mica, Stihirile Sfantului Podobnice pe patru, Slava... Samoglasnica Sfantului, Si acum... a Nascatoarei Invierii, dupa glasul Sfantului. La Stihoavna, Stihirile Sfantului Slava... Sfantului, daca are iar daca nu are Slava... Si acum... a Nascatoarei Invierii. Dupa Sfinte Dumnezeule... si Tatal nostru, Troparul Sfantului Slava... Si acum... a Nascatoarei, pe glasul Troparului Sfantului. Iar dupa Ectenia cea mica, dupa cum s-a aratat mai inainte la Vecernia Invierii si Otpustul final.
La Vecernia cea mare, dupa Psalmul cel de seara cantam: Fericit barbatul, Slava... cea dintai. La Doamne, strigat-am... Stihirile Sfantului pe opt, Slava... a Sfantului, Si acum... a Nascatoarei Invierii, a glasului de rand. Iar de este Inaintepraznuire sau dupa Praznuire, la Doamne, strigat-am... Stihirile Praznicului (de trei ori) si ale Sfantului (de cinci ori). Slava... a Sfantului, Si acum... a Nascatoarei Invierii, pe glasul de rand. Apoi se face Vohodul, se pune Prochimenul zilei si Citirile Sfantului in numar de trei. La Litie, Stihira Hramului si apoi Stihirile Sfantului, Slava... a Sfantului, Si acum... a Nascatoarei invireii, pe glasul Slavei Sfantului sau a Praznicului. La Stihoavna, Stihirile Sfantului, Slava... a Sfantului, Si acum... a Nascatoarei, pe glasul Slavei Sfantului sau a Praznicului. La Binecuvintarea painilor, Troparul Sfantului (de doua ori) si: Nascatoare de Dumnezeu Fecioara (o data). Apoi: Fie numele Domnului Binecuvintat, (de trei ori) cu cantare pe glas 8. Si Psalmul 23: Bine voi cuvinta pe Domnul in toata vremea... pina la cuvintele: Nu se vor lipsi de tot binele; si punem citire din Viata Sfantului.
La Utrenie, la Dumnezeu este Domnul Troparul Sfantului (de doua ori), Slava... Si acum... a Nascatoarei Invierii a glasului de rand iar de este Inainte praznuire sau dupa Praznuire Troparul Praznicului (de doua ori) Slava a Sfantului, Si acum... a Praznicului. Apoi Catisma a 16-a, Ectenia si Sedealna Sfantului (de doua ori), Slava... Si acum... a Nascatoarei si Citirea. Si dupa aceasta, Catisma a 17-a: Fericiti cei fara de prihana..., la care preotul abia dupa Polieleu cadeste. Apoi Sedealna Sfantului a doua, Slava... Si acum... a Nascatoarei si Citirea. Dupa aceasta Polieleul Sfantul si Stihirile Marimurilor Praznicului. Aliluia (de trei ori) cu cintare si apoi Ectenia si Sedealna Sfantului, a treia Slava... Si acum... a Nascatoarei, Antifonul intii si Prochimenul: Toata suflarea... apoi Evanghelia si Psalmul 50.
Dupa Psalmul 50, Stihira Sfantului apoi: Mantuieste Dumnezeule poporul Tau ...dupa aceea preotul zice: Cu mila si cu indurarile... iar strana raspunde: Amin. Si cintam Canonul Nascatoarei de Dumnezeu, cu Irmosul pe sase, Irmosul punandu-se de doua ori si Troparele pe patru, iar daca este Hramul Domnului Hristos sau a Nascatoarei de Dumnezeu sau de este Inaintepraznuire ori dupa Praznuire cintam, deasemeni, Canonul Praznicului, cu Irmosul pe sase si al Sfantului pe opt. Catavasiile dupa rinduiala Tipicului. Dupa Cintarea a treia, Condacul Inaintepraznuirii sau al Praznicului apoi Selealna Sfantului (de doua ori) Slava... Si acum... a Nascatoarei sau a Praznicului. Dupa Cantarea a sasea, Condacul si Icosul Sfantului si citim Sinaxarul. Dupa Cantarea a noua Lumininda Sfantului (de doua ori) Slava... Si acum... a Nascatoarei sau a Praznicului. La Laude, Stihirile Sfantului pe patru iar de este dupa Praznic, Stihirile Sfantului pe trei. Apoi Slava..., Samoglasnica Sfantului Si acum... a Nascatoarei dupa glasul Slavei Sfantului sau a Praznicului si Doxologia cea mare. Apoi Troparul Sfantului, Slava... Si acum... a Nascatoarei Invierii a glasului care este de rand sau a Praznicului. Ectenia si Otpustul si Ceasul intai la care zicem Troparul Sfantului.
Iar de este mai inainte de Praznic sau dupa Praznic zicem Troparul Praznicului, Slava... a Sfantului Si acum... a Nascatoarei Ceasurilor. Dupa Tatal nostru zicem Condacul Praznicului si al Sfantului schimbindu-le. Si Otpustul cel mare.
La Liturghie, Fericirile Sfantului pe opt, de la Cantarea intai si a sasea, iar daca este dupa Praznic, ale Praznicului de la Cantarea a treia cea de rand. Si a Sfantului Cantarea sasea. Dupa Vohod, Troparul Hramului, de este al Domnului Hristos sau Nascatoarei de Dumnezeu apoi al Sfantului care este de rand. Slava... Condacul Sfantului, Si acum... al Hramului, daca este al Domnului Hristos sau al Nascatoarei de Dumnezeu, iar unde nu este Hramul Domnului Hristos si al Nascatoarei de Dumnezeu, la Si acum... zicem: Ceea ce esti folositoare crestinilor... iar de este Inaintepraznuire sau dupa Praznuire, la oricare dintre Praznice la: Si acum... zicem Condacul Inaintepraznuirii sau al Praznicului. Iar de este mai inainte de Praznic sau dupa Praznic la unul dintre Praznicele Domnesti chiar daca ar fi si Hramul Domnului Hristos, Troparul si Condacul Hramului nu-l spunem, ci punem al Inaintepraznuirii sau al Praznicului, Troparul si Condacul. Chiar si Hramul Nascatoarei de Dumnezeu de va fi mai inainte de Praznic si dupa Praznuirea Praznicelor celor Domnesti iarasi nu se spune. Urmeaza Prochimenul Sfantului, Apostolul, apoi Aliluia, Evanghelia si Priceasna Sfantului a cui este Privegherea. Iar de este Polieleu il impreunam si cu al zilei si Prochimenul, si Apostolul si Evanghelia si Priceasna.
Categoria: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit
Cautare:
SLUJBA SFINTILOR CU POLIELEU DACA SE INTAMPLA SA CADA SAMBATA :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit
Vizualizari: 1331
Id: 2748
Imagine:
Share:
DESPRE CITIREA CATISMELOR CUM TREBUIE SA SE CITEASCA IN TOT ANUL (de la duminica tomii (antipasha) si pina la odovania Inaltarii Cinstitei si de viata facatoarei Cruci a Domnului) :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit
CUM TREBUIE SA SE CITEASCA CANTARILE LUI MOISE :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit
DESPRE CUM SE CANTA CATAVASIILE :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit
INVATATURA DESPRE CAND SE CANTA SI CAND NU SE CANTA IMNUL:CEEA CE ESTI MAI CINSTITA DECAT HERUVIMII, DE LA CANTAREA A OPTA :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit
INVATATURA DESPRE CAND SE CANTA BINECUVANTARILE INVIERII SI DESPRE CAND SE CANTA ANTIFOANELE :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit
CUM TREBUIE SA SE CITEASCA CANTARILE LUI MOISE :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit
DUMINICA VAMESULUI SI A FARISEULUI :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit
DESPRE CITIREA CATISMELOR CUM TREBUIE SA SE CITEASCA IN TOT ANUL (de la duminica tomii (antipasha) si pina la odovania Inaltarii Cinstitei si de viata facatoarei Cruci a Domnului) :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit
POSTUL PASTELUI :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit
LUNA DECEMBRIE :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit
SLUJBA CEASURILOR DIN SFANTA SI MAREA VINERI :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit
DESPRE CUM SE CANTA CATAVASIILE :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit
LUNA MARTIE :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit
INTRU SFANTA SI MAREA SAMBATA :: Tipicul cel mare al Sfantului Sava cel Sfintit
Text
-
Calendar ortodox
Cântări și pricesne
Cărți epub
Cărți epub rusă
Cărți online
Cărți pdf
Evanghelii duminicale
Articole
Rugăciuni
Slujbe și rânduieli
Versuri colinde
Viețile Sfinților
-
Predici
Părinți duhovnicești
Rugăciuni
Cântări bisericești
Slujbe
Cărți
Colinde
Radiouri online
Arhivă emisiuni radio
Video Software
Căutare avansată
webortodox[AT]yahoo.com (inlocuiti [AT] cu @)
Facebook:
facebook.com/
resurseortodoxero
Youtube: youtube.com/@resurse-ortodoxe
noutati-ortodoxe.ro - Știri și informații din viața bisericii ortodoxe, evenimente religioase, conferințe, apariții editoriale.
maicadomnului.ro - Preacinstire pentru Maica Domnului - Prea Curata Fecioara Maria.